Gemeente richt kliklijn op: Wie hondenpoep niet opruimt zal het geweten hebben

door: STS
Hondenpoep
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Er is een Vlaamse gemeente die een kliklijn heeft opgericht. Daar kunnen mensen anoniem melding maken van hondeneigenaars die hondenpoep niet hebben opgeraapt.

In Sint-Truiden kunnen de inwoners een hondeneigenaar voortaan verklikken indien ze merken dat die persoon de uitwerpselen van zijn huisdier achterlaat in plaats van ze op te rapen en in een vuilnisbak te deponeren.

De kliklijn komt er nadat de gemeente heel wat klachten over hondenpoep binnenkreeg uit de wijk Begaarden. "Maar op heterdaad iemand betrappen is moeilijk. Vandaar deze maatregel", verklaarde burgemeester Ingrid Kempeneers aan de VRT.

Wanneer er iemand niet op heterdaad betrapt kan worden, kan er ook geen GAS-boete gegeven worden. Vandaar de oprichting van de kliklijn, nadat eerdere sensibiliseringsacties niets uithaalden. "Er zijn mensen die zich steeds ergeren en die telkens aangifte doen, nu kunnen ze ons anoniem laten weten om wie het gaat", zegt de burgemeester.

Ze wijst erop dat hondenpoep na sluikstorten de grootste ergernis is in de stad. "De meerderheid doet het correct en ruimt alles op, maar er zijn enkelen die het niet doen. Dat is jammer."