Vijf honden verscheuren jonge verpleegster, die ter plaatse sterft: "Waarom had hij zijn dieren niet onder controle?"

door: STS
Slachtoffer
Afbeelding bron: Facebook.com/arancha.corcerogiron

Een jonge vrouw is aangevallen geworden door een groep honden. Ze overleefde het vreselijke voorval niet.

De 27-jarige Arancha Corcero Giron uit het Spaanse Roales del Pan maakte maandag een wandeling nabij haar huis. Op een gegeven ogenblik kwam ze een groep van vijf honden tegen.

De verpleegster, die nog bij haar ouders woonde, belde in paniek haar moeder op. "Mama, de honden komen, de honden komen!", schreeuwde ze terwijl de dieren op haar afstormden.

Terwijl de vader van het slachtoffer de politie en de medische hulpdiensten verwittigde, ging de moeder op zoek naar haar dochter. Ze trof haar levenloos lichaam aan.

De burgemeester van Roales del Pan kondigde drie dagen van rouw af. "Niemand is voorbereid op zo'n nieuws. Onze buur Arancha is niet langer bij ons. Moge ze rusten in vrede."

De honden die aanvielen zouden drie mastiffs en twee carea leonés, een soort herdershond, geweest zijn, weet The Sun.

De eigenaar van de dieren, een herder, kijkt mogelijk tegen een aanklacht wegens doodslag aan. Hij zou eerder al nalatigheid hebben vertoond inzake het gedrag van de honden. De dieren werden in quarantaine geplaatst.

"Wat we niet begrijpen is waarom hij geen controle had over zijn honden", zegt de burgemeester. "Arancha komt niet meer terug, maar we moeten onderzoeken wat er gebeurd is en ervoor zorgen dat het niet nog eens gebeurt."