Tevreden of niet? Kopecky geeft haar mening over bronzen medaille

door: BVDO
Lotte Kopecky
Afbeelding bron: Photonews

Lotte Kopecky pakte brons in de wegrit op de Olympische Spelen. Al is de vraag natuurlijk of er niet meer in zat voor onze landgenote.

Lotte Kopecky heeft stevig gepokerd in de slotkilometers van de olympische wegrit. Dat draaide eventjes verkeerd uit, waardoor ze tevreden moest zijn met een bronzen medaille.

Maar is ze dat wel? “Op zich ben ik wel blij met brons”, zei Lotte Kopecky bij VTM NIEUWS. “Ik ben blij dat het ‘wat als?’-gevoel van de tijdrit nu weg is en ik een medaille op zak heb. Nu kan ik zo rustig mogelijk naar het omnium toeleven, daar zonder druk starten en misschien wel veel risico’s nemen.”

In Tokio was Kopecky nog vierde, nu pakt ze haar eerste medaille. “Ik ben vooral heel blij dat ik niet vierde word zoals drie jaar geleden in Tokio. Dat is écht geen leuke plaats, nu heb ik wel het gevoel dat ik brons gewonnen heb.”

Een gemiste kans op meer? “Je weet als je een renner als Faulkner meehebt, dat ze die move gaat doen. Maar ik weet ook dat Vos op papier de snelste sprinter is, dus dan was het aan haar om de kastanjes uit het vuur te halen. Ik weet ook niet of ik de benen had om te reageren. En tja, eens ze weg was, ging mijn focus meteen op de medailles.”