Patrick Lefevere laat zich uit over Lotte Kopecky: “Kans definitief verkeken"

door: PMN
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Soudal Quick-Step wil zijn damesteam gevoelig versterken. Een naam die genoemd wordt is die van Giro-revelatie Valentin Paret-Peintre. Ploegleider Patrick Lefevere hekelt dat die naam gelekt is.

Soudal Quick-Step zou maar wat graag Lotte Kopecky inlijven. Patrick Lefevere doet daar in zijn column in Het Nieuwsblad een onthulling over. “Als potentiële Belgische kopvrouw kom je maar bij één naam uit: Lotte Kopecky.”

“Ik vraag me soms af wat als we haar hadden kunnen halen? Het is een puzzel die nooit helemaal in elkaar paste. Mike Sinyard, de CEO van Specialized, vond vroeger al dat we het toenmalige Boels-Dolman als vrouwenploeg in onze structuur moesten integreren. Alleen zag Danny Stam dat toen niet zitten, wat ik vanuit zijn standpunt ook begrijp.”

Soudal-Quick Step had de mogelijkheid om Kopecky te halen. “Dat was in 2022”, blikt Lefevere terug. “Toen AG Insurance aan boord kwam als hoofdsponsor, hebben we niet hard genoeg doorgeduwd. We hebben daar een unieke kans gemist. Nu is onze kans ook definitief verkeken.”