Lotte Kopecky grijpt naast eindzege in de Giro en haalt uit: "Onbegrijpelijk"

door: JDH
lotte kopecky
Afbeelding bron: Photonews

Lotte Kopecky moest in de slotrit van de Giro één seconde goedmaken om de roze trui en de eindzege te pakken. Dat lukte echter en Kopecky moest vrede nemen met de tweede plaats in het eindklassement. 

Drie vluchters reden in de slotrit weg en namen dus de bonificatieseconden weg die Kopecky nodig had om de eindzege nog te pakken in de Giro. Kopecky kreeg het gat zelf niet dicht, maar kreeg geen hulp van andere ploegen. 

"Ik begrijp het ook niet echt. Er waren nog teams met drie of meer rensters in onze groep. En ook zij deden niets", haalde Kopecky uit bij Het Nieuwsblad. "Onbegrijpelijk. Want anders was het gat zeker gedicht en maakten ze zelf ook nog kans op de ritzege."

"Vraag me niet waarom de anderen zo passief koersten. Want daar heb ik geen antwoord op. Als we hier strijden om de overwinning en de bonificatieseconden is het iets heel anders", stelde Kopecky nog. 

Kopecky probeerde Longo Borghini nog onder druk te zetten in de slotkilometer, maar liep op een counter. De wereldkampioene werd net als vorig jaar in de Tour wel knap tweede in de Giro.