Zo help je je kind veilig naar school gaan: "Moet je als ouder altijd doen"

door: STS
School - zebrapad - opzichter
Afbeelding bron: Photonews

Maandag gaat het nieuwe schooljaar van start en belooft het 's ochtends en 's avonds weer druk te worden in de omgeving rond scholen. De politie geeft tips om je kind veilig te houden in de verkeersdrukte.

Voor wie zijn kind met de wagen naar school brengt: "Laat je kind aan de kant van de school op het voetpad in- en uitstappen. Parkeer liever op enige afstand van de schoolpoort en laat je kind over het voetpad aan dezelfde kant verder stappen."

"Leer je kind altijd de veiligheidsgordel om te doen. Parkeer je wagen altijd reglementair en pas je snelheid aan. Geef als ouder steeds het goede voorbeeld."

Te voet of met de fiets naar school

Voor kinderen die te voet of met de fiets naar school gaan: "Leer je kinderen dat het belangrijk is dat ze gezien worden. Het is niet omdat zij een auto zien aankomen dat de bestuurder hen ook gezien heeft."

"Kies kleurrijke kledij zodat je kind opvalt in het verkeer. Zeker in de winter zijn heldere jassen met reflecterende strips ideaal, beter nog is het dragen van een fluohesje. Een helm is niet verplicht maar uiteraard sterk aangeraden."

Voor kinderen die alleen naar school gaan: "Weeg goed af of je kind al zelfstandig naar school kan stappen of fietsen. Oefen op voorhand de route in die je kind alleen zal volgen. Zorg dat de fiets van je kind wettelijk in orde is (bijvoorbeeld het fietslicht) en blijf dit regelmatig controleren."

Volg Redactie24 nu op Instagram