Politie tolereert dit asociaal gedrag niet langer: "Overtreders zijn hierbij gewaarschuwd"

door: STS
Politie - politiecontrole
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

Met de start van het nieuwe schooljaar in het vooruitzicht, herinnert de politie aan enkele regels. Die worden maar al te vaak overtreden.

Zo ontstaan er gevaarlijke situaties door ouders of grootouders die hun (klein)kinderen afzetten aan de school. "Nog te vaak parkeren sommige (groot)ouders op voetpaden, fietspaden en zelfs zebrapaden, zodat hun kinderen zo dicht mogelijk bij de school kunnen uitstappen", klinkt het bij politiezone VLAS.

"Dit hinderlijk parkeergedrag is asociaal en creëert gevaarlijke situaties voor de andere voertuigen, fietsers en voetgangers. De verkeerspolitie zal daarom zichtbaar aanwezig zijn in schoolomgevingen. Deze preventieve aanwezigheid moet in de eerste plaats een ontradend effect hebben op wildparkeerders."

Anonieme politiepatrouilles

"Bij het zien van de politie houdt iedereen zich meestal netjes aan de regels, totdat er geen politie (meer) te zien is… Indien nodig, bijvoorbeeld bij meldingen van schooldirecties of buurtbewoners, zullen ook anonieme politiepatrouilles optreden en verbaliseren. Hardleerse overtreders zijn hierbij gewaarschuwd."