Voorkom dat je veel geld kwijtraakt: "Doe dit nooit bij aankoop van tweedehandswagen"

door: STS
Autorijden - rijles
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Verschillende mensen zijn duizenden euro's kwijt nadat ze een voorschot betaalden voor een tweedehandswagen. Hun auto kregen ze nooit, en de verkoper in Aalst ging failliet. Ze zien hun geld wellicht nooit meer terug.

Tweedehandswagens zijn populair. Experte consumentenzaken Safia Yachou gaf op VTM enkele belangrijke tips voor wie er eentje wil kopen. "Als je een auto koopt, teken dan niet meteen", is de raad die ze geeft. "Neem dat contract gerust eens mee naar huis en lees het eens rustig door, om te kijken of er geen addertjes onder het gras zitten."

"Bespreek het eventueel met een jurist en doe goed je research over de verkoper. Praat eens met mensen die al eens eerder zaken hebben gedaan met die persoon. Heeft die geen schulden? Is die betrouwbaar?"

Belangrijkste tip bij aankoop tweedehandswagen

"En de belangrijkste tip: betaal nooit te hoge voorschotten. De meesten werken met een maximumpercentage van 15% van het aankoopbedrag. Maar natuurlijk: hoe minder, hoe beter, zodat áls het dan fout loopt je niet al te veel geld kwijt bent."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp