Waarschuwing voor charcuterie die verkocht werd: "Houdbaarheid en veiligheid kan niet worden gegarandeerd"

door: STS
Gevaar
Afbeelding bron: Pixabay

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen waarschuwt voor bepaalde charcuterie die verkocht werd. Deze wordt uit de rekken gehaald en aan klanten wordt gevraagd om er niet van te eten.

Het gaat om twee producten. 'Pâté Boeren 150 g' van het merk Carrefour met EAN 5400101162556 en vervaldatum 12/12/2024, en 'Pâté Crème 150 g' van het merk Carrefour, met EAN 5400101162532 en vervaldatum 12/12/2024.

Het FAVV legt uit wat het probleem is: "Na een controle en om de veiligheid van de consument te waarborgen, heeft Carrefour deze producten, die worden verkocht via de charcuterie-afdeling van verscheidene Carrefour-winkels in België, uit de handel genomen omwille van een ontoereikende warmtebehandeling. Daardoor kan de houdbaarheid en veiligheid niet worden gegarandeerd."

Hoewel de producten dus uit de rekken zijn gehaald, zijn er een aantal toch al bij de consumenten terechtgekomen. Wie deze producten kocht, wordt gevraagd om ze niet te consumeren. Wie ze terugbrengt naar het verkooppunt krijgt zijn geld terugbetaald.