Plots staan er grote bakken in Wibra-winkels: dit is er aan de hand

door: MRO
Wibra
Afbeelding bron: Wibra

Klanten die gaan winkelen bij Wibra zullen merken dat er plots grote bakken in de winkels staan. Het gaat om een nieuw initiatief van Wibra in samenwerking met Sympany.

De bak die je in je Wibra-winkel ziet staan, is een inzamelbak voor oude kleding en textiel. Wibra werkt samen met textielinzamelaar Sympany en daardoor kunnen klanten hun afgedankte kleding eenvoudig inleveren tijdens het winkelen.

Klanten zullen de inzamelbakken terugvinden in alle 300 Wibra-winkels in Nederland en België. Sympany zal dan zorgen voor de sortering en de herbestemming waardoor de afgedankte kleding en textiel een nieuwe leven krijgen.

"Met deze samenwerking wil Wibra het klanten nog eenvoudiger maken om deel te nemen aan het hergebruik van materialen. Naast de inzameling van oude kleding en textiel kunnen klanten sinds 2022 ook hun lege plastic verpakkingen in de winkels inleveren, waarvoor ze via een app munten ontvangen. Al deze initiatieven sluiten aan bij Wibra’s missie om het leven van gezinnen makkelijker te maken", klinkt het bij de winkelketen.

Tags wibra