Conner Rousseau doet wéér straffe uitspraak waar hij zich niet populair mee maakt

door: STS
Conner Roussea
Afbeelding bron: Photonews

Vooruit-kopstuk Conner Rousseau heeft opnieuw een uitspraak gedaan die hem niet in dank wordt afgenomen. En dat bij de start van de onderhandelingen voor een nieuwe federale regering.

"Dat we maar snel een nieuwe regering hebben, want we staan wat achter op de vrienden in Wallonië", sprak presentator Bart Schols in 'De Ochtend' op Radio 1.

"Ja, maar dat is een regeerakkoord vol met lucht. Dus ik weet niet of dat zo'n goed voorbeeld is", reageerde Conner Rousseau daar telefonisch op.

Dit viel niet in goede aarde bij de onderhandelingspartners aan Waalse zijde. "Die uitspraken zijn weinig elegant", zei Maxime Prévot van Les Engagés op VRT 1. "Ik veronderstel dat hij iets wou gunnen aan de Franstalige socialistische vrienden. Maar het is nogal kleintjes van hem."

Ook Sammy Mahdi reageert

"Ik denk dat je goed moet opletten met hoe je over je partners spreekt", sprak Sammy Mahdi van cd&v. "We beginnen aan onderhandelingen, samen met MR en Les Engagés. Zij zijn twee partners die hier aan tafel zitten. Dan moet je goed opletten met hoe je spreekt over partijen die erin geslaagd zijn om op korte termijn een regeerakkoord uit te werken op Waals niveau."