Paul Magnette hekelt loon van Delhaize-topman maar verdient zelf dit bedrag

door: STS
Paul Magnette
Afbeelding bron: Photonews

PS-voorzitter Paul Magnette uitte kritiek op het loon van de topman van Delhaize. Maar zelf blijkt hij het ook niet slecht te doen.

"Niet meer dan 30.000 euro netto per maand verdienen is geen schandaal", schrijft Magnette op X, het voormalige Twitter.

"De baas van Delhaize verdient op één dag wat zijn werknemers in een jaar verdienen. Een baas die zijn salaris wil verhogen, zou het salaris van zijn werknemers moeten verhogen. Dat zou goed zijn voor de economie."

Maar uit cijfers die het Franstalige weekblad Trends-Tendances publiceert, blijkt dat Magnette zelf meer dan 30.000 euro per maand verdient, bruto weliswaar. Het gaat om een bedrag van 34.210 euro bruto per maand, om precies te zijn. De voorzitter van de PS voert daarmee de lijst van best verdienende partijvoorzitters aan.

"Magnette staat bovenaan met een bruto jaarsalaris van 410.542 euro, voor Bart de Wever (N-VA) met 346.647 euro en Maxime Prévot (Les Engagés) met 336.695 euro", meldt het weekblad. "Alle drie zijn ze naast partijvoorzitter ook burgemeester. Magnette in Charleroi, De Wever in Antwerpen en Prévot in Namen".

"Georges-Louis Bouchez, de voorzitter van de MR, staat op de vierde plaats, met 314.192 euro. Raoul Hedebouw (PVDA) staat in de middenmoot met 192.508 euro."