Lidl zegt dat deze producten bij hen het goedkoopst zijn: Colruyt en ALDI hebben kritiek

door: STS
Lidl
Afbeelding bron: MRO

Bij Lidl maken ze zich sterk dat ze groenten en fruit goedkoper aanbieden dan bij andere supermarkten het geval is. Maar de andere ketens uiten kritiek.

"Bij Lidl vergelijken we verschillende keren per week de prijzen van alle groenten en fruit met die van andere supermarkten. Op basis daarvan passen we wekelijks onze prijzen aan zodat je bij Lidl steeds de laagste prijs voor de hoogste kwaliteit betaalt", klinkt het bij de discounter.

Lidl legt uit hoe het besparen op de kosten bewerkstelligd wordt. "We halen elke dag zoveel mogelijk groenten en fruit rechtstreeks bij lokale telers. Zonder tussenpartijen."

Lidl maakt zich sterk dat groenten en fruit bij Colruyt 1,27% duurder zijn. Bij ALDI zou dat 6,44% duurder zijn, bij Carrefour 18,90%, bij Delhaize 25,85% en bij Albert Heijn 27,86%.

ALDI en Colruyt maken zich boos

Maar de andere supermarktketens vinden dat Lidl misleidend te werk gaat. "We stelden vast dat ze hun prijzen verlagen op dinsdag, de dag waarop ze zich altijd baseren voor hun prijsvergelijkingen, om die dan de dag erna gevoelig te verhogen", vertelde ALDI-woordvoerder Jason Sevestre aan het Nieuwsblad.

En Colruyt wijst erop dat de vergelijkingen soms mank lopen. "Ze plaatsen bijvoorbeeld de prijs van hun gewone kiwi’s tegenover onze bioversie."

Goedkoopste groenten en fruit

De krant deed zelf een vergelijkende test en ontdekte dat Lidl inderdaad vaak de goedkoopste bleek, "maar niet altijd". Colruyt is de goedkoopste, en ALDI zit daar ook vaak bij. Bij Albert Heijn (+13%), Carrefour (+18%) en Delhaize (+34%) zijn groenten en fruit gemiddeld duurder.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp