Komt Marc Dutroux ooit vrij? "Ik wil hem in huis nemen, zeker"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Komt Marc Dutroux ooit vrij onder voorwaarden? Dat is momenteel koffiedik kijken, maar zijn advocaat wil dit blijven proberen te bewerkstelligen. Indien het zou lukken, zou hij Dutroux zeker onderdak bieden, zegt hij.

Advocaat Bruno Dayez praatte in een documentaire op RTL-TVi over hoe hij Dutroux "niet in de cel wil laten wegrotten tot aan zijn dood". Hij hoopt nog altijd op een vrijlating onder voorwaarden.

"Ik zou er niet voor terugdeinzen om Marc Dutroux onder mijn dak te laten wonen. Ik zou daar geen probleem mee hebben", citeert Het Nieuwsblad uit de documentaire.

"Zoals met Michelle Martin"

"Ik ken hem, ik zie hem vaak. Hij is geen goede vriend, maar ergens is er een zekere vertrouwdheid ontstaan. Ik zou doen wat voormalig rechter Panier deed met Michelle Martin. Ik zou zeggen: ik neem hem in huis."

"Het is voor mij een manier om mijn standpunt te onderbouwen over het feit dat we deze man op een dag zullen moeten vrijlaten."

Aanvraag afgewezen

Of Dutroux ook echt ooit vrijgelaten zal worden onder voorwaarden, is afwachten. Ook zijn laatste aanvraag werd opnieuw afgewezen. Dutroux wordt nog steeds als een gevaar voor de maatschappij beschouwd, met de kans dat hij opnieuw slachtoffers zou kunnen maken.

Advocaat Bruno Dayez deelt die mening van experten niet. "Er is geen reden om aan te nemen dat Marc Dutroux zou azen op kinderen, jonge mannen of jonge vrouwen."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp