“Ergste wat ik in mijn carrière zag”: Driejarige baby slachtoffer van extreme verwaarlozing

door: BVDO
misdaad
Afbeelding bron: Shutterstock.com

In het Amerikaanse Ohio is een moeder veroordeeld voor kinderverwaarlozing. Haar driejarige baby werd gevonden in een appartement vol insecten en vuilnis.

Twee politieagenten vonden in januari een uitgemergeld kind van amper drie jaar in een smerig appartement. Ze dachten dat het kind dood was, maar het bleek toch nog naar adem te happen.

De woning was bedekt met allerlei vuilnis. Verschillende insectenplagen hielden er lelijk huis en op de grond lagen lege flessen. De matras van het kind zat vol uitwerpselen en over de muur kropen kakkerlakken, zo schrijft The Sun.

Het kind zat vol met insectenbeten en droeg enkel een vuile luier. De agenten brachten het naar buiten en verwittigden de hulpdiensten. Het kind verblijf eventjes op intensieve zorgen, maar is aan de beterhand. Toen de agenten het kind vonden woog het nauwelijks nog 8 kilogram.

“Het kind was extreem ondervoed”, klinkt het bij de openbare aanklager. “In de koelkast en vriezer waren dode insecten en beschimmeld voedsel te vinden. Dit is het ergste geval van kindermishandeling dat ik in mijn 20-jarige carrière heb gezien.”

De moeder is veroordeeld tot een gevangenisstraf van minstens 7,5 jaar. De straf kan oplopen tot 10,5 jaar.