Vrouw vastgenageld en in brand gestoken door ex: "Ik brandde als een kaars"

door: STS
politie
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een vrouw heeft in de rechtbank getuigd over vreselijke mishandelingen door haar ex. Die nagelde haar vast en stak haar in brand toen ze de relatie beëindigde.

De 40-jarige Oksana Kuzmenko uit het Russische Jekaterinenburg werd zwaar mishandeld toen ze haar relatie met de 33-jarige Oleg Schegolikhin beëindigde. Ze is getekend voor het leven.

De man nagelde haar vast aan een houten blank en goot benzine over haar. Hij stak haar daarna in brand. In de rechtbank vertelde ze volgens The Sun: "Hij trok mijn laarzen uit. Hij nam mijn linkerbeen en klopte er een nagel in. In mijn rechterbeen draaide hij een scherp voorwerp, iets als een kurkentrekker."

"Hij zei dat hij me zou vermoorden. Hij nam een sigaret en een aansteker, en goot de benzine uit. Ik brandde als een kaars. Hij doofde het vuur met een brandblusser, maar niet voor hij aan zijn sigaret trok en toekeek hoe ik in brand stond."

Het slachtoffer had op dat moment al vreselijke brandwonden opgelopen, aan haar armen, hals, gezicht, bovenste luchtwegen en billen.

Opzettelijk ongeval veroorzaakt

Schegolikhin duwde zijn slachtoffer daarna in zijn wagen, wellicht met de bedoeling haar te vermoorden en te begraven in een bos. De vrouw slaagde erin om de wagen te laten botsen met een ander voertuig. Dat redde wellicht haar leven. De man sloeg op de vlucht na het ongeval maar kon later die avond door de politie opgepakt worden.

Vechten voor Rusland

De dader werd schuldig bevonden aan poging tot moord en werd veroordeeld tot 12 jaar in een strafkamp met een streng regime. Hij hoopt zijn straf echter te kunnen ontlopen door een regeling waarbij hij gratie kan krijgen door zes maanden in Oekraïne te gaan vechten aan het front.