“Kerst en nieuwjaar zonder hun familie, dat was de beste straf”

door: BVDO
Bejaard - rusthuis
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

De kleindochters van Beryl Wall vonden dat hun oma zich vreemd begon te gedragen. Maar niemand wist de reden. Tot ze een verborgen camera installeerden.

De zussen vonden dat de oude Engelse vrouw zich vreemd gedroeg en geregeld ook blauwe plekken had in het verzorgingstehuis.

Ze plaatsten een verborgen camera in de kamer van Beryl en dat leverde al snel duidelijkheid op. De verzorgers schreeuwden tegen de vrouw, lachten met haar en sloegen haar met een kussen.

De vrouw, die aan dementie leed, werd ook in het gezicht geknepen. “Op veel van de beelden was onze grootmoeder naakt en in de war. Het brak mijn hart”, vertelt een van de kleindochters aan de BBC.

De beelden werden de basis voor een klacht tegen de medewerkers, die meteen ontslagen werden door de instelling. Ook het management van het rusthuis werd vervangen. Midden december werden de medewerkers veroordeeld tot effectieve gevangenisstraffen van vier tot zes maanden.

“Weten dat ze kerstmis en nieuwjaar zonder hun familie hebben doorgebracht, is de beste straf”, vertelt één van de kleindochters nog.