"De hel, horror": Kleindochters ontdekken waarom opa zo fel vermagerde in rusthuis

door: STS
Rusthuis - woonzorgcentrum - bejaarde
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

De familie van een overleden bewoner van rusthuis Den Boomgaard in Glabbeek heeft klacht ingediend. "De hel, horror", zo omschrijven twee kleindochters van de man de situatie er.

"Ze zetten het eten gewoon op de tafel, en dat was het. Maar hij kon niet uit zijn bed om het eten zelf te nemen, om te eten", vertelden de kleindochters op VTM.

"Dus bleef het daar vaak staan. Wij kregen als uitleg dat hij niet wou eten of geen honger had."

"Toen hij doorligwonden had, hadden ze een lijst opgesteld om hem om de zoveel uur te draaien. Dat werd afgetekend. We waren heel blij, maar we merkten op dat als we om 10.00 uur 's ochtends aankwamen die lijst al ingevuld was tot 13.00 uur. Dus hij werd niet gedraaid, dat was voor de schijn."

De familie diende een klacht in bij de Woonzorglijn. Het Departement Zorg stelt een onderzoek in. Vulpia, de groep waar het rusthuis toe behoort, reageerde schriftelijk aan de commerciële zender.

"Het is belangrijk om te benadrukken dat we alle benodigde zorg hebben verstrekt. Echter, we erkennen dat in situaties waar emoties een grote rol spelen, er wellicht in deze specifieke situatie nog meer nadruk had moeten liggen op regelmatige communicatie met de familie."

(Archieffoto)