84-jarige vrouw krijgt vreselijke brief van buren: "Vertrek toch naar het bejaardentehuis"

door: STS
Bejaarde - rusthuis
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een bejaarde vrouw heeft een brief van buurtbewoners in de bus gekregen. Daarin wordt ze aangemaand om haar huis te verlaten en naar een rusthuis te verhuizen.

"Wij als buren hebben gezien dat u al langere tijd alleen in deze woning zit. Wordt het niet eens tijd dat u naar een bejaardentehuis gaat?", staat er in de brief te lezen. "Heel veel grote gezinnen hebben zo'n huis nodig, waar u momenteel in woont. Vindt u dit zelf niet egoïstisch? Wij als buren zijn het daar allemaal over eens. Daarom vinden wij ook dat u moet opstappen. Hopelijk ziet u dat in."

De 84-jarige vrouw uit het Nederlandse Leiden is er naar verluidt niet goed van. "Ze zit thuis te trillen op de bank, is bang dat haar straks wat wordt aangedaan", vertelde haar buurman aan De Telegraaf. Hij steunt haar wel.

"Ze is te goed voor een rusthuis. Ze doet veel alleen en schakelt nauwelijks hulp in. Ze is werkelijk niemand tot last en dan ga je haar een beetje lastigvallen. Ze is echt bang dat ze weg wordt gejaagd."

Grote verontwaardiging

De brief zorgt voor verontwaardiging in Nederland. "Walgelijk", reageert Manon via Facebook. "Ik hoop dat deze buren zich inmiddels de ogen uit hun kop schamen!", schrijft Mieke.