WhatsApp voert belangrijke wijziging door en dat stuit onmiddellijk op forse kritiek

door: MRO
Whatsapp
Afbeelding bron: Photonews

WhatsApp heeft recent een belangrijke verandering doorgevoerd en dat stuit onmiddellijk op heel wat kritiek. De minimumleeftijd voor het gebruik van de populaire berichtenapp werd verlaagd.

De minimumleeftijd voor het gebruik van WhatsApp in de Europese Unie bedroeg 16 jaar. Dat werd nu teruggebracht tot 13 jaar. Deze wijziging werd op 11 april doorgevoerd.

"De minimumleeftijd om WhatsApp te gebruiken in de Europese regio wordt gewijzigd van 16 naar 13 jaar. Deze update zorgt voor een consistente minimumleeftijd voor WhatsApp wereldwijd", zo staat te lezen in de voorwaarden die op 11 april in werking traden.

Deze aanpassing zorgt voor heel wat kritiek. Om te beginnen wordt de leeftijd gevraagd aan nieuwe gebruikers, maar die wordt op geen enkele manier gecontroleerd. WhatsApp vermeldt wel dat het aanmaken van een account met valse gegevens een schending van de voorwaarden is.

Een kritiek komt van Jonathan Hall, de onafhankelijke beoordelaar van terrorismewetgeving in Groot-Brittannië. Hij heeft verklaard dat meer kinderen blootgesteld zouden kunnen worden aan versleutelde extremistische inhoud.

Verschillende campagnegroepen zijn niet gelukkig met deze verandering. "WhatsApp stelt aandeelhouderswinsten voorop en de veiligheid van kinderen op de tweede plaats,” klinkt het onder meer.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp

Tags whatsapp