Zo maak je jezelf minder aantrekkelijk voor muggen: Belgische onderzoekers geven opvallende tips

door: STS
Mug
Afbeelding bron: pexels

Of muggen je aantrekkelijk vinden, hangt af van een heel persoonlijke combinatie van bacteriën op je huid. Onderzoekers proberen nu een antimuggenproduct te ontwikkelen om je huid minder aantrekkelijk te maken voor muggen.

Microbiologen Magali De Muynck en Marie Joossens van de UGent proberen een spray of zalf te ontwikkelen die de samenstelling van bacteriën op de huid verandert. Want het zijn die bacteriën die zweet omzetten in geuren. Geuren die muggen aantrekken.

Vandaar dat sommige mensen ook meer gestoken worden dan andere. "Mensen met veel verschillende soorten huidbacteriën zijn minder aantrekkelijk voor muggen, en hebben minder beten", vertelden de onderzoekers aan de VRT.

Invloed van deodorant

Die bacteriëncultuur is dus belangrijk. En die kan ook verstoord worden. De onderzoekers geven twee opmerkelijke tips: niet te veel deodorant gebruiken, en je ook niet té vaak wassen.

"Als je veel deodorant gebruikt, worden huidbacteriën minder divers. Daardoor ga je meestal meer stinken en word je aantrekkelijker voor muggen. Ook je te vaak wassen zorgt voor een verarmde diversiteit van je huidbacteriën."

Tags muggen