Last van muggen? Dit middel helpt echt, andere producten zijn vaak weggegooid geld

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Het is weer de tijd van het jaar dat muggen erg actief zijn. Extra vervelend wordt het wanneer ze je nachtrust verstoren.

De vele regen die we al gehad hebben is een voordeel voor de muggen, die daardoor veel eitjes konden leggen. Die komen met het warme weer nu allemaal uit.

Voor je het weet zoemt er een mug door je slaapkamer. De vraag is wat er beste helpt tegen muggen. Heel wat middeltjes helpen alleszins niét. Antimuggenstekkers met ultrasoon geluid werken niet, want de muggen horen dit niet.

Een antimuggenstekker met geur die insecticide bevat werkt enkel op korte afstand en biedt dus geen garantie dat je niet gestoken wordt.

Een antimuggenlamp met blauw uv-licht zal weinig helpen, omdat muggen amper gevoelig zijn voor licht en er dus ook amper door aangetrokken worden. Ook citronellakaarsen zijn niet erg doeltreffend, het effect is slechts gering en zeer lokaal.

Deet is goed middel tegen muggen

Een goede manier om muggen af te weren is je insmeren met een product dat deet bevat. Daar moet je wel mee opletten. "Deet kan soms leiden tot huidirritatie en is niet geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen. Een te hoge blootstelling kan leiden tot vergiftigingsverschijnselen. Lemon-eucalyptusolie en het daarvan afgeleide citriodiol zijn goede alternatieven", weet het Algemeen Dagblad.

Tags muggen