Dit mag je als toerist niet doen op populaire Spaanse plaatsen: boete kan oplopen tot 750 euro!

door: MRO
toerisme strand
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Spanje wordt elke zomer overspoeld door toeristen. In de verzengende hitte is de verleiding groot om je shirt uit te doen of in zwemkleding rond te lopen, maar de meeste toeristen weten niet dat ze daarvoor op sommige plaatsen een flinke boete kunnen krijgen.

Op meerdere populaire vakantiebestemmingen in Spanje zijn de afgelopen jaren door de lokale overheden regels uitgevaardigd die verbieden om met ontbloot bovenlijf of in zwemkleding rond te lopen. De boetes kunnen aardig oplopen. 

In Alicante werd in 2022 beslist dat men niet met ontbloot bovenlichaam op de openbare weg mag, behalve op stranden en zwembaden en andere plaatsen waar het wel uitdrukkelijk is toegestaan.

In Barcelona kan je een boete krijgen van 120 euro tot 500 euro als je zonder shirt rondloopt of in een zwempak. In Malaga bedragen de boetes tussen 300 en 750 euro. 

In Playa de Palma, in Mallorca, mag je enkel rondlopen in ontbloot bovenlijf of in zwemkledij op plaatsen die vastgelegd zijn, zoals het strand en de promenades. In de hele stad is het verboden, met boetes van 100 tot 200 euro.