NMBS pakt uit met nieuwigheid waar veel reizigers blij mee zullen zijn

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

De NMBS kondigt aan dat het fors zal investeren in fietsenstallingen. Treinreizigers die met de fiets naar het station komen, zullen het graag horen. Bovendien zullen ook fietsherstelzuilen worden geplaatst.

De NMBS kondigt aan dat ze het aantal fietsenstallingen aan haar stations fors zal uitbreiden, +30% tot 164.000 plaatsen, tegen 2032. Daarnaast worden volop fietsherstelzuilen geïnstalleerd aan de fietsenstallingen.

Dit is een zuil met een fietspomp en verschillende tools waarmee een fiets makkelijk hersteld kan worden. Reizigers kunnen een defect aan de fiets op die manier snel herstellen.

Aan de stations van Duffel en Edingen werden reeds fietsherstelzuilen geplaatst. Tijdens de komende maanden zullen er aan heel wat stations in Wallonië, Brussel en Vlaanderen worden geïnstalleerd. 

In Vlaanderen gaat het om: Beveren, Blankenberge, Bouwel, Essen, Geraardsbergen, Herentals, Ieper, Izegem, Landen, Lichtervelde, Mechelen-Nekkerspoel, Ninove, Noorderkempen, Sint-Genesius-Rode en Wetteren. In Brussel gaat het om Etterbeek en Jette.

fietsherstelzuil
Afbeelding bron: NMBS