Verandering aan prijs van treinticket: Deze leeftijdsgroep wordt getroffen

door: STS
Trein - NMBS
Afbeelding bron: Photonews

Een voorstel van de NMBS stuit op kritiek. Ze willen het tarief voor senioren die de trein nemen verhogen. Ouderenverenigingen zijn er niet over te spreken.

65-plussers kunnen nu voor 8,30 euro met de trein heen- en terugreizen tussen twee treinstations naar keuze. Maar daar komt verandering in. "De NMBS wil nog 40% korting geven op de volle prijs, en een bijkomende korting, al is daar nu nog niet veel duidelijkheid over", klonk het op VRT 1.

Ouderverenigingen zijn niet te spreken over de plannen van de NMBS. "Als je dan kijkt naar een treinrit van Antwerpen naar Oostende bijvoorbeeld, dan zal die uitkomen op 26 euro per persoon, in plaats van de huidige 8,30 euro", verklaarde de woordvoerder van Okra voor de camera.

"Als je dan als koppel met twee gaat, wordt het al snel 50 euro voor een dagje naar de zee. Dan gaan mensen nadenken en waarschijnlijk veel minder het openbaar vervoer gebruiken dan ze nu doen."

"Voor de meeste senioren die nu de trein nemen gaat het eigenlijk weinig veranderen aan het tarief, of zou het zelfs voordeliger worden. Ook als ze bijvoorbeeld een kort traject willen afleggen, zal het voordeliger worden dan nu", reageerde Dimitri Temmerman, de woordvoerder van de NMBS.

"Als ze een langer traject willen doen, kunnen ze gebruik maken van de getrouwheidskaart om een bijkomende korting te bekomen, met ook nog eens een maximumtarief."