NMBS komt met grote kortingsactie voor kerstvakantie, al moet je goed opletten

door: BVDO
Trein - station Leuven
Afbeelding bron: Photonews

De kerstvakantie is de tijd bij uitstek om een uitstapje te doen. En dat kan gerust ook met de trein gebeuren.

De vakantie begon afgelopen vrijdag en dat zijn ze bij de NMBS niet vergeten. Tot en met 7 januari 2024 kan je gebruik maken van een speciaal promoticket.

“Wat dacht je van een leuke eindejaarsuitstap? Wandelen in de natuur, het perfecte eindejaarsgeschenk zoeken of gewoon de magie van de kerstmarkten herontdekken? Met het Winter Promo Ticket kan je elke dag van de week reizen tegen 50% korting”, laat de NMBS weten.

Het ticket is elke dag geldig, ook in het weekend. Je moet de heen- en terugreis op dezelfde dag maken, tussen twee Belgische stations. De actie geldt zowel voor tickets in eerste of tweede klasse.

De NMBS waarschuwt wel om te kijken wat de goedkoopste formule is. Het Winter Promo Ticket geeft 50% korting t.o.v. Standard Ticket (de prijs wordt dus berekend op basis van de afstand van je reis). Maar als je jonger dan 26 of ouder dan 65 bent, is het Winter Promo Ticket niet altijd het voordeligste tarief. Voor elke reis vergelijk je dus best de verschillende tarieven.

Als je 65 jaar of ouder bent, is het Senior Ticket voordeliger voor langere reizen (want het is een vaste prijs, ongeacht de afstand), terwijl het Winter Promo Ticket voordeliger is voor korte trajecten. 

Als je jonger dan 26 bent, is het Youth Ticket goedkoper voor langere reizen (omdat het een vaste prijs is, ongeacht de afstand), terwijl het Winter Promo Ticket goedkoper is voor kortere reizen.

Kinderen jonger dan 12 jaar reizen gratis met andere reizigers mee dankzij Free4Kids (max. 4 gratis kinderen per reiziger). Het Kids Ticket (voor kinderen die alleen reizen) is ook 50% goedkoper (net als het Weekend Ticket), maar kan elke dag worden gebruikt.

Tags nmbs promotie