Ernstig geweld op trein en op perron: "Mensen neergestoken, anderen op sporen beland"

door: STS
Politie - metro
Afbeelding bron: Photonews

Er heeft zich een ernstige situatie voorgedaan op een trein. Een twintiger stak daarbij meerdere personen neer.

Het was op een trein van Blankenberge naar Genk dat er donderdag een vechtpartij ontstond. Daarbij werden ook messteken uitgedeeld. Meerdere mensen liepen daarbij verwondingen op.

In het station van Hasselt stapten de betrokkenen uit en werd er stevig gevochten. "Er belandden ook enkele mensen op de sporen", weet TV Limburg. Dat deed spoorwegbeheerder Infrabel beslissen om alle treinverkeer in het station een tijdje stil te leggen.

Twee personen raakten zwaargewond en werden naar het ziekenhuis overgebracht. "Eén van de slachtoffers is een 23-jarige jongedame, die door middel van een mes in het been en in de bovenarm werd gestoken", meldt het parket.

Omstaanders konden een verdachte overmeesteren en in bedwang houden. De politie en de spoorwegpolitie kwamen massaal ter plaatse en konden de 28-jarige Spaans sprekende man arresteren. Wat de aanleiding voor het geweld was, is nog niet geweten. "Het motief is op dit moment nog onduidelijk en zal uit later onderzoek moeten blijken", zegt het parket nog.