'KBVB slaat opnieuw de bal mis en moet ex-CEO gigantische ontslagvergoeding betalen'

door: JDH
piet vandendriessche
Afbeelding bron: Photonews

De Belgische voetbalbond nam onlangs afscheid van CEO Piet Vandendriessche. Dat krijgt echter nog een stevig financieel staartje. 

De Raad van Bestuur van de Belgische voetbalbond besliste onlangs om CEO Piet Vandendriessche de laan uit de sturen. Hij was amper acht maanden in dienst en moest voor stabiliteit zorgen, maar die kwam er niet. 

Vandendriessche bespaarde stevig, wat voor onrust zorgde. Er was ook de bijzonder late evaluluatie van bondscoach Tedesco na het teleurstellende EK. De bondscoach had voor het EK zijn contract ook verlengd, wat ontslag quasi onmogelijk maakte. 

Vandendriessche werd dan maar zelf aan de deur gezet. Volgens HLN verdiende de CEO van de Belgische voetbalbond zo'n 250.000 euro bruto per jaar, zowat de helft van zijn voorganger Peter Bossaert. 

De voetbalbond moet de ex-CEO echter een ontslagvergoeding van zo'n 400.000 euro betalen. Voor iemand die slechts acht maanden in dienst was, is dat bijzonder veel. Financieel heeft de voetbalbond het al niet makkelijk, dit komt er nog eens bovenop.