'Voetbalbond krijgt geweldige dreun te verwerken over wedstrijd België-Israël'

door: JDH
Domenico Tedesco
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels werden vroeg uitgeschakeld op het EK in Duitsland, maar in september gaat alweer de Nations League van start. De eerste tijdwedstrijd zal echter in het buitenland afgewerkt worden. 

België lootte in de Nations League Frankrijk, Italië en Israël. Die zes wedstrijden worden nog dit jaar afgewerkt, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Israël op 6 september. Al zal die wedstrijd niet in België gespeeld worden. 

Door de oorlog in Gaza en de rol van Israël daarin weigerde Brussel al om de wedstrijd in het Koning Bouwedewijstadion te laten doorgaan. Omdat de wedstrijd een "disproportioneel gevaar" met zich meebrengt, "ook achter gesloten deuren".

De voetbalbond zocht naar een alternatief en ging onder meer aankloppen in Luik, Brussel, Leuven, Antwerpen en Brugge. Volgens HLN heeft de voetbalbond echter telkens een 'nee' gekregen van die steden. 

Er zal dus wellicht naar een locatie in het buitenland uitgeweken moeten worden. Voor de voetbalbond een domper, want het loopt zo inkomsten mis.