Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe houdt zich niet in: "Het is gênant"

door: JDH
Bart Verhaeghe
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge begint volgende week woensdag aan een nieuwe campagne in de Champions League tegen Borussia Dortmund. Dat doet het tot ergernis van voorzitter Bart Verhaeghe nog altijd in het Jan Breydelstadion. 

Al jaren wil Club Brugge een nieuw stadion bouwen, maar de eerste steen is nog altijd niet gelegd. Buurtbewoners tekenen steeds beroep aan, waardoor het dossiers telkens maanden vertraging oploopt. 

En dus moet Club Brugge het nog altijd doen met het Jan Breydelstadion, dat tot op de draad versleten is. "Het is gênant om topploegen in Jan Breydel te ontvangen", zegt voorzitter Bart Verhaeghe bij Het Nieuwsblad. 

"Het is een sterfhuis, hè. Het stadion is op", gaat Verhaeghe verder. En het wordt steeds moeilijker om het stadion aan de voorwaarden te laten voldoen. Samen met de stad Brugen en Cercle Brugge moet er jaarlijks veel geld in gepompt worden. 

Verhaeghe wil dan ook zo snel mogelijk aan de bouw van het nieuwe stadion beginnen. Een rechter moet nu oordelen of de klachten van de buurtbewoners terecht zijn.

Die moet volgens Verhaeghe oordelen dat er geen rationele argumenten meer zijn om het nieuwe stadion tegen te houden.