Hoe praktisch is elektrische wagen nu echt, en kan je ermee op vakantie? Dit zeggen eigenaars

door: STS
Elektrische wagen
Afbeelding bron: Photonews

Hoe praktisch is een elektrische wagen? En kan je er gemakkelijk mee op vakantie gaan? Die vragen werden voorgelegd aan circa honderd Belgische eigenaars.

Voor het Europese EAFO (European Alternative Fuels Observatory)-onderzoek - waarvan Touring de Belgische partner is -, bevroeg de VUB een ruim aantal Belgische bestuurders van elektrische auto’s over hun ervaringen met elektrisch rijden.

"Op de vraag of het praktische rijbereik van hun elektrische auto volstaat in de praktijk, klinkt het bij 32,18% dat dat 'altijd' het geval is. 50,57% zegt dat dat ‘gewoonlijk' volstaat", laat Touring weten.

"Uit die cijfers kunnen we dus afleiden dat 82,75% van alle ondervraagde EV-rijders tevreden is over het rijbereik. Een minderheid van 2,30% zegt dat het rijbereik systematisch ontoereikend is, 3,45% vindt het 'gewoonlijk ontoereikend' en een restgroep van 11,49% heeft nu eens genoeg, dan weer te weinig rijbereik."

Met elektrische wagen op vakantie

Wat met langere afstanden? Stel: je wil met een elektrische wagen op vakantie naar Frankrijk? "Een van de redenen die vaak wordt aangehaald om toch maar geen elektrische auto te willen zijn de vakantietrajecten."

"55,21% van de ondervraagde EV-rijders trok reeds meerdere malen met de elektrische auto op vakantie en 16,67% deed dat al één keer. Daarbij vond 36,23% de laadervaring in het buitenland 'erg makkelijk' en zei 34,78% dat het 'gemakkelijk' was. Een geruststelling toch, voor wie ongerust is over laden in het buitenland", aldus Touring.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp