"Allemaal elektrisch rijden? Dat kunnen we niet aan"

door: STS
Elektrische wagen
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Er duiken meer en meer elektrische wagens op in het verkeer. Dat gaat gepaard met de nodige uitdagingen, zoals het voorzien van de nodige stroom en infrastructuur.

Vlaams Belang toont zich geen grote voorstander van elektrisch rijden. "Er is niemand in Vlaanderen die tegen vergroening is, of tegen minder CO2-uitstoot", zei Tom Van Grieken in 'Laat KIES24'. "Maar wij zijn koele minnaars van het opdringen van die elektrificatie."

"Mensen kunnen geen dure Tesla betalen, en de Vlaamse regering heeft nu een premie van 5.000 euro ter beschikking gesteld voor wie een auto van (maximaal, red.) 40.000 euro koopt. Niet veel mensen kunnen een auto van 40.000 euro betalen."

"Stel je voor dat we morgen allemaal elektrisch gaan rijden... Ons netwerk is daar niet klaar voor, we hebben geen laadpalen. We kunnen dat zelfs niet aan, we hebben te weinig energiecapaciteit."

Lage-emissiezone

"Het pestbeleid voor zij die het niet kunnen betalen is er al: lage-emissiezones. Mensen die het al financieel moeilijk hebben worden gedwongen om hun auto weg te doen."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp