Slecht nieuws voor wie nu elektrische wagen koopt?

door: STS
Elektrische wagen
Afbeelding bron: Photonews

Zullen mensen die nu een nieuwe of tweedehands elektrische wagen kopen nog kunnen genieten van de premie die de Vlaamse overheid voorziet? Het budget daarvoor blijkt namelijk al op te zijn.

Wie ten vroegste op 25 september 2023 of nadien een elektrische wagen van minder dan 40.000 euro bestelde, heeft recht op 5.000 euro premie. Voor een tweedehands elektrische wagen wordt er 3.000 euro premie toegekend.

Met enige vertraging opende op 12 februari het loket voor de aanvraag van een premie voor de aankoop van een elektrische wagen. Toen werd al gevreesd dat er meer aanvragen zouden kunnen komen dan het budget van 20 miljoen euro zou toelaten.

"Op 18 april waren er al 4.980 aanmeldingen van nieuwe elektrische wagens en 932 tweedehands elektrische wagens", meldt de openbare omroep. Vlaams Parlementslid Sofie Mertens (cd&v) had die cijfers opgevraagd.

De premie kan nog tot 31 december aangevraagd worden. Dat zal volgens Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) ook niet veranderen nu. Elke premie zal volgens haar uitbetaald worden. Waar het geld daarvoor gevonden moet worden, is nog onduidelijk.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp