Premie elektrische wagen zorgt voor prijsdalingen: Ook dit model wordt nu goedkoper

door: STS
Elektrische wagen
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Wie door de premie van de Vlaamse overheid overweegt om een elektrische wagen te kopen, heeft weer wat meer keuze. Er wordt een model in prijs verlaagd.

Om te kunnen genieten van de premie van 5.000 euro die de Vlaamse overheid geeft bij de aankoop van een nieuwe elektrische wagen, mag die wagen niet meer dan 40.000 euro kosten. Verschillende merken brachten de prijs van een duurder model daarom al tot net onder de 40.000 euro.

Daar komt nu nog een model bij. "Naar aanleiding van de vele vragen die wij hebben gehad in onze concessies in Leuven en Wezemaal is dit besproken met Toyota en vanaf volgende week hebben wij een wagen onder de prijs van 40.000 euro, de Toyota BZ4X", zei Johan Rens van Groep Segers Toyota op ROB-tv.

De premie loopt nog tot het einde van het jaar en is erg in trek. "We merken toch dat sinds er duidelijkheid is over de premie van de overheid er weer meer mensen langskomen. Dat mensen die al langs zijn geweest en nog geen beslissing hadden genomen opnieuw langskomen. En dat er meer bestelbonnen worden getekend", vertelde Tim Miermans van Cupra A&M Herent aan de Vlaams-Brabantse regionale zender.

In 2025 en 2026 zullen er geen premies meer uitgedeeld worden, die plannen zijn geschrapt om budgettaire redenen.

Tweedehands

Er is overigens ook een premie voor wie liever een tweedehands elektrische wagen koopt, in plaats van een nieuwe. Bij de aankoop van een tweedehands exemplaar kan je een premie van 3.000 euro krijgen.