Hot Marijke is heel erg boos: Ze moet 14.080 euro coronapremies terugbetalen

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay

Hot Marijke moet haar coronapremies terugbetalen. Het gaat over meer dan 14.000 euro.

Hot Marijke voert onder de noemer van haar bedrijf ‘Temptation’ heel wat verschillende diensten uit, gaande van actes de présence, escortwerk, gezelschap op zakenreis, massages en zelfs seksadvies in haar eigen 'vrijschool'.

Het grootste deel van haar inkomsten haalt ze echter uit privé-ontvangsten. In maart 2020 liet de politie haar weten dat ze moest stoppen met werken door de coronacrisis.

Ze kreeg als zelfstandige eerst 4.000 euro hinderpremie om haar zaak te sluiten en vanaf 6 april een premie van 160 euro per dag, in totaal goed voor 14.080 euro.

De dienst Inspectie heeft haar nu laten weten dat ze de premie onterecht kreeg. Ze moet het bedrag binnen de maand terugbetalen, plus een administratiekost van 100 euro, zo laat ze weten aan Het Laatste Nieuws.

Het probleem is dat haar diensten op afspraak zijn. Voor de hinderpremie is het zo dat een onderneming die publiek toegankelijk was gesloten werd.

Volgens Hot Marijke stond dit niet in de oorspronkelijke voorwaarden en is dat ook niet haalbaar voor het soort diensten dat ze aanbiedt. Daar zal ze nu normaal tegenin gaan via een procedure voor de rechtbank.