Chauffers letten maar beter op: 7e trajectcontrole nu actief in deze gemeente

door: MRO
trajectcontrole snelheidscontrole
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Het aantal trajectcontroles in Vlaanderen blijft toenemen. In de gemeente Asse zijn nu in totaal al zeven trajectcontroles actief.

In de Vlaams-Brabantse gemeente Asse staat de teller van het aantal trajectcontroles nu op zeven. Wie daar te fors op het gaspedaal duwt, heeft een grote kans op een snelheidsboete.

Pas werd een nieuwe trajectcontrole in gebruik genomen in de Kasteelstraat in Mollem, meldt HLN. Hier geldt een maximumsnelheid van 30 km/u. In de dorspkernen in Asse geldt een maximumsnelheid van 30 km/u en tonnagebeperking.

De trajectcontroles gelden op volgende trajecten: Kobbegem, Ganzenbos - Langestraat / Asse-centrum, Muurveld - Boekfos - Bloklaan / Bekkerzeel, Schutstraat - Boterberg / Asbeek, Asbeekstraat - Kespier - Varent / Mollem, Kasteelstraat / Relegem, Dorpsstraat - Poverstraat en Zellik-centrum, Brusselsesteenweg.

De gemeente legt op haar website uit waarom het kiest voor trajectcontroles in plaats van flitspalen. "Het inzetten van ANPR-trajectcontroles om de snelheid te controleren, kan helpen om de veiligheid en de leefbaarheid te verhogen: zo zorgen trajectcontroles in tegenstelling tot flitspalen voor een gelijkmatigere verkeersstroom en een rustiger wegbeeld. In de buurt van flitspalen remmen bestuurders vaak plots af, om daarna opnieuw op te trekken."