Extreme promo's op mosselen: Dit is er echt aan de hand

door: STS
pot mosselen
Afbeelding bron: Pixabay

De supermarkten geven momenteel scherpe promo's op mosselen. Denk aan de 1+1 gratis promo van Lidl, de promo van ALDI, of de promo van Albert Heijn.

"Ze kijken voortdurend naar elkaar omdat de consument dat ook doet", vertelde Els Breugelmans op VTM. Zij is professor Retailmarketing aan de KU Leuven.

"De consument gaat ook vergelijken en de verschillende supermarkten bezoeken, afhankelijk van het meest interessante aanbod. En als de supermarkten van vorig kalenderjaar weten: die concurrent gaat op dat moment de mosselen in promotie zetten, dan gaan wij dat in dezelfde week doen."

Profiteert klant of supermarkt?

"Wie profiteert nu eigenlijk het meest van deze promo's, de consument of de supermarkt?", werd Breugelmans gevraagd. "In eerste instantie denk je: dat is goed voor de portemonnee, ik koop in promotie. Maar uiteindelijk gaat de reguliere prijs die je betaalt hoger zijn om die promoties te kunnen geven."

"En dan is het misschien niet zo'n goed idee voor de eindconsumenten en is het vooral een slimme truc van de supermarkten om die klanten binnen te halen en hen meer te laten kopen van de andere producten."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp