Ernstig probleem met kazen uit verschillende supermarkten: "Kunnen listeria-bacterie bevatten"

door: STS
Kaas - kazen - kaasschotel
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Het Voedselagentschap waarschuwt voor diverse kazen die bij verschillende supermarktketens verkocht werden. Deze kunnen mogelijk de listeria-bacterie bevatten.

"Leverancier La Fromagerie Sainte Godeleine heeft gewaarschuwd voor een mogelijke aanwezigheid van listeria monocytogenes", laat het FAVV weten over het product Fruité du Cap Griz-Nez met houdbaarheidsdata 8/10, 12/10 en 19/10/2024. Dit product werd verkocht bij OKay.

Volgens HLN is ook de Sablé de Wissant-kaas van het merk Frères Bernard, verkocht bij Delhaize, betrokken bij de terugroepactie. Ook dit product kan mogelijk listeria bevatten. Dat geldt eveneens voor diverse kazen die bij Cora verkocht werden (zie foto beneden).

De betrokken producten zijn uit de winkelrekken gehaald. Aan klanten wordt gevraagd om er niet van te eten. Zij kunnen naar het verkooppunt gaan om het product binnen te brengen en hun geld terug te krijgen.

Symptomen van een listeriabesmetting

Voor wie at van de betrokken producten is het opletten voor symptomen van een listeriabesmetting. "Besmetting door listeria monocytogenes kan gevaarlijk zijn voor jonge kinderen, zwangere vrouwen (mogelijkheid tot miskraam), personen met een verminderde immuniteit en ouderen", benadrukt het FAVV.

"Mogelijke symptomen zijn misselijkheid en braken, buikkrampen, diarree of constipatie, hoofdpijn en blijvende koorts (grieperig gevoel). De symptomen doen zich meestal twee tot zestig dagen voor na opname van listeria monocytogenes."

"Klanten die van het betrokken product gegeten hebben en deze symptomen vertonen, worden aangeraden om hun huisarts te raadplegen en te melden dat ze dit product gegeten hebben."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp

Lijst
Afbeelding bron: FAVV