Bart De Wever onthult opmerkelijke plannen: "Het zal pijnlijk veel geld kosten"

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever pleit voor een grote investering. Die vindt hij van levensbelang.

Het gaat om het opstellen van luchtafweer rond de haven van Antwerpen. Dat heeft te maken met de oorlog die Rusland voert in Oekraïne. De Wever vreest dat de haven een potentieel en kwetsbaar doelwit kan zijn.

"Daarom ijver ik voor meer geld voor Defensie en de opstelling van luchtafweer, zoals Patriots rond de Antwerpse haven", vertelde De Wever aan Gazet van Antwerpen.

Dit zal De Wever doen indien hij premier wordt

"Als je vrede wilt, bereid je dan voor op oorlog. Als ik premier word, dan zal ik me daar ook volledig voor inzetten. Het zal pijnlijk veel geld kosten, al kunnen we daarvoor wel samenwerken met Nederland en Frankrijk. Antwerpen moet zichzelf kunnen verdedigen en ik zal mijn stinkende best doen om de noodzakelijke centen te voorzien."

600 miljoen euro

Steven Vandeput legde het idee van een luchtafweerinstallatie voor de Antwerpse haven eerder al op tafel, maar het kwam er destijds niet. "Hij schatte in 2016 als toenmalig Defensieminister de kostprijs op 600 miljoen euro", viel te horen op VTM.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp