Sarah De Bie bezorgd om zoontje Georges: “Je wil je kind dit niet aandoen”

door: PMN
Sarah De Bie en Wout van Aert met zoontje Georges
Afbeelding bron: Instagram @debiesarah

Wout van Aert rijdt momenteel de Vuelta. Wout kende een moeilijk jaar; hij kreeg af te rekenen met een zware blessure.

Sarah De Bie is de vrouw van Wout van Aert. Ze praat in Het Laatste Nieuws over die heftige periode. “Voor het klassieke voorjaar heeft Wout alles opgegeven. Uren trainen op de fiets, hoogtestages, en daarvoor ook al nachten apart slapen in onze hoogtekamer thuis (die dient om hoogte te stimuleren), het missen van feestjes en mooie familiemomenten.”

Het zet een mens natuurlijk wel aan het denken. De wielersport is ook niet zonder risico. Wout heeft al aan stoppen gedacht.

“Wout is precies nog meer weg dan tijdens 'Georges' babyperiode. Op zich hoort het er allemaal bij, hè. Maar als je zoveel opgeeft en je krijgt er niets voor in de plaats… dat valt bijzonder zwaar,” gaat Sarah verder.

Wout van Aert ziet de schrik bij zijn zoontje Georges en dat wil je je kind natuurlijk niet aandoen

“Maar al die opofferingen zijn het waard, want de koers is ons leven. Maar die twijfel is er zeker geweest. Wout is nu papa en dan zie je de koers meer als een beroep.”

“Je denkt ook meer na over wat de gevolgen kunnen zijn. Die angst bij Georges nu. Wout ziet dat ook, hè. Zoiets wil je je kind natuurlijk niet aandoen.”