Kelly Pfaff vertelt hoe het écht gaat met haar moeder Carmen na de home-invasion

door: PMN
Kelly Pfaff in 'De Grootste Lefgozer'
Afbeelding bron: VTM

Op 16 september doet de rechtbank van Antwerpen uitspraak in het dossier omtrent de home-invasion bij Carmen en Jean-Marie Pfaff. De openbare aanklager eist een gevangenisstraf van acht jaar.

Carmen Pfaff was op het moment van de home-invasion alleen thuis. Ze was aan het strijken toen drie Kroatische mannen de villa in Brasschaat binnendrongen. Ze sloegen haar en sloten haar op in het toilet.

Dat is een jaar geleden. Eén jaar later gaat het nog steeds niet goed met Carmen. Ze rent letterlijk naar de kelder als er wordt aangebeld. Elke nacht slaapt ze beneden op de zetel.

“En dan op die zetel, van waaruit mama de straat kan zien,” legt Kelly Pfaff uit in Het Laatste Nieuws. “Af en toe slaapt ze boven bij papa, maar ze voelt zich veiliger op de zetel, zodat ze het meteen zou zien als buiten het licht aanspringt. Tuurlijk slaapt ze slecht op die manier. Ik hoor ook van papa dat ze bij het minste opschrikt en alles herbeleeft.”

Kelly Pfaff denkt dat het op termijn wel terug goedkomt met haar moeder: "Ze is een vechter"

“Alle deuren blijven overdag ook gesloten. Voorheen stond de achterdeur vaak open en zette mama, nadat ze gedweild had, de ramen open. Dat doet ze niet meer. Er is ook altijd iemand bij haar. Als papa ’s avonds weg moet voor een opdracht, gaat een van de kinderen of kleinkinderen een nacht bij bobonne logeren. Papa wil ook niet dat mama nog alleen is. De angst is op hem overgeslagen.”

Op termijn denkt Kelly dat het wel weer goedkomt met haar mama. “Ze is een vechter. Toen ze in het donker opgesloten zat in het toilet, heeft ze eigenhandig de wc-deur met haar rolstoel ingebeukt. Ze mag eigenlijk niets heffen dat zwaarder is dan 12 kilogram. We snappen nog altijd niet hoe ze dat heeft kunnen doen.”