Jean-Marie Pfaff getuigt over verschrikkelijke overval: "Niemand verdient zoiets, zeker Carmen niet"

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Jean-Marie Pfaff heeft een moeilijk jaar achter de rug. Hij moest toekijken hoe zijn echtgenote een hersenbloeding kreeg én slachtoffer werd van een overval.

Jean-Marie Pfaff vindt het verschrikkelijk om zich te bedenken wat zijn echtgenote Carmen Pfaff het afgelopen jaar allemaal heeft moeten meemaken. In mei kreeg Carmen op vakantie in Mallorca een hersenbloeding.

Twee weken lag ze in Mallorca in het ziekenhuis. "Dan nog twee weken in het UZA in Edegem en zeven weken revalideren in De Mick in Brasschaat. Daar heeft ze hard getraind", vertelt Jean-Marie in Humo.

"Alles ging opnieuw goed, ze mocht naar huis: ik had haar terug, we huilden van blijdschap. Maar een week later hebben drie mannen het lef om haar te overvallen terwijl ze alleen thuis is. Niemand verdient zoiets. Niemand! Zeker zij niet."

Erfstukken

"En als je dan ziet wat ze met haar gedaan hebben. Hoe ze haar pijn gedaan hebben. En wat ze meegenomen hebben", bedenkt  Erfstukken van mijn schoonouders, van mijn vader, van mij en van Carmen."

Die stukken hadden een geschiedenis, maar ook een grote emotionele waarde. "We hadden die graag doorgegeven aan onze kinderen en kleinkinderen. Dat kan nu niet meer. Alles is weg. Maar goed, het allerbelangrijkste is dat ik haar nog heb."