Jill Peeters ziet een lentedag met 18 graden: "Maar daarna verandert het weer helemaal"

door: MRO
Jill Peeters
Afbeelding bron: Photonews

We mogen ons opmaken voor enkele warme dagen, maar dat mooie liedje zal niet lang blijven duren. "De volgende dagen wordt het rustig en zacht lenteweer, het wordt écht lente op woensdag", vertelt weervrouw Jill Peeters in 'Het weer' op VTM.

"Maandagochtend hangt er nog wel wat bewolking en er kan wat lichte regen vallen, maar op de meeste plaatsen is het maandag al meteen droog. Later de op de dag begint het uit te klaren en op te warmen. We gaan dan richting 15 à 16 graden."

"Daarna wordt het dag na dag warmer. Zeker op dinsdag en woensdag krijgen we vanuit het warme zuiden die lucht die binnenstroomt met 17 en misschien zelfs 18 graden."

Vanaf donderdag moeten we echter al opnieuw rekening houden met buien en daarna verandert het weer compleet, weet Jill Peeters.

Typische voorjaarsbuien

"Ook op donderdag is het zacht, maar dan zien we storingen komen vanaf de kust met alweer een beetje regen op donderdag en meer buien op vrijdag."

"Dan zou het weer helemaal veranderen want in plaats van uit het zuiden zou de lucht dan weer vanuit het noordwesten komen. We hebben dan opnieuw te maken met kouder weer en we zijn dan vertrokken voor een wisselvallig weekend met de typische voorjaarsbuien."