Sabine Hagedoren heeft geen leuk nieuws: "Venijnige depressie"

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Eén

VRT-weervrouw Sabine Hagedoren heeft geen leuk nieuws voor de komende dagen. Van stralend lenteweer zal er geen sprake zijn.

Vrijdag werd een grijze dag, met af en toe een bui. "Er komen ook wel opklaringen, vanaf het noorden. De kans op neerslag gaat dan kleiner worden", zei Sabine Hagedoren op Radio2. "Er staat redelijk wat wind; windkracht 4 tot 5, aan zee 5 tot 6."

De temperaturen bedroegen 10 à 11 graden. Vannacht komen de minima uit op 5 tot 8 graden. "Vanavond en vannacht kunnen er nog een paar buien vallen, vooral in de Ardennen. Later tijdens de nacht verwachten we een volgende portie buien, vooral voor de kuststreek en langs de grens met Nederland."

Zaterdag krijgen we opnieuw te maken met bewolking en buien. "Als je naar het westen van het land gaat, heb je wat minder buien en wat meer opklaringen. We krijgen dezelfde temperaturen als vrijdag, met iets minder wind."

Ook de dagen nadien houden we het niet helemaal droog. "Zondag zijn er aan het begin van de dag buien aan de kust. In het centrum van het land blijft het grotendeels droog. Maandag brengt een kleine, venijnige depressie 's avonds regen en ook voor dinsdag een beetje regen."

Volg Redactie24 nu op Instagram