Jacotte Brokken vindt het "doodnormaal": "Altijd grappig als mensen daarover panikeren"

door: STS
Jacotte Brokken
Afbeelding bron: VRT

Het is zeer fris voor de tijd van het jaar. VRT-weervrouw Jacotte Brokken voorspelt bovendien voorjaarsbuien, met korrelhagel.

Dinsdag kregen we de zon nog eens te zien, hoewel er geleidelijk aan meer stapelwolken opdoken. "Het ziet er warmer uit dan het is, want het is nog redelijk fris, bij 9 à 10 graden", zei Jacotte Brokken op Radio2.

Het bleef ook grotendeels droog. Vanavond en vannacht neemt de bewolking toe en trekt een regenzone voorbij. "Wat Vlaanderen en Brussel betreft is dat regen, maar op de hoogste toppen van het land zou er wel eens sneeuw kunnen vallen. Er kan misschien een paar centimeter blijven liggen."

"Voorjaarsbuien zijn doodnormaal"

In Vlaanderen zullen de minima positief blijven, bij 4 à 6 graden. Woensdag wordt het 8 à 9 graden, hetgeen zeer fris is voor de tijd van het jaar. "We zitten bij de passage van die storing in onstabielere lucht, er zijn meer wolken en er kan al eens een voorjaarsbui vallen, met wat korrelhagel erbij."

"Ik vind het altijd grappig als mensen panikeren wanneer ze hagel zien in april, maar dat is doodnormaal, dat hoort bij die voorjaarsbuien."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp