Krijgen we volgende week beter weer? David Dehenauw spreekt zich uit

door: STS
David Dehenauw
Afbeelding bron: Photonews

Weerman David Dehenauw voorspelt dat het huidige weer nog een tijdje zal aanhouden. Ook volgende week wordt het wisselvallig, met te lage temperaturen voor de tijd van het jaar.

Zaterdag wisselden wolken en opklaringen elkaar af, met hier en daar een bui. "In het uiterste westen was het droger", zei David Dehenauw op VTM. Warm werd het opnieuw niet. "9 à 10 graden, meer zat er niet in."

Vannacht schommelen de minima tussen 2 graden in de Kempen en 6 graden aan de kust. In de Hoge Venen wordt het -1 en gaat het dus lichtjes vriezen "Er kan nog her en der een bui vallen. Een sneeuwbui in de Hoge Venen, een winterse bui ten zuiden van Samber en Maas. In Vlaanderen is ook een korrelhagelbui mogelijk."

Zondag krijgen we wisselvallig weer, bij 11 à 12 graden. "Vooral voor de middag zijn een aantal buien mogelijk, na de middag wordt het op veel plaatsen overwegend droog, met nog een lokale bui. Maar de droge perioden zullen belangijker worden."

Ook de komende week zullen we met buien te maken krijgen. "In totaal zal er volgende week wellicht minder neerslag vallen in vergelijking met deze week. Maar fraai wordt het niet altijd."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp