Weerman Bram ziet na stralende dag héél ander weer naderen

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Photonews

Weerman Bram Verbruggen voorspelt stralend lenteweer en temperaturen tot 23 graden. De pret zal wel maar van korte duur zijn.

Vrijdag ging met wolken van start, daarna kwam de zon erdoor. "Het wordt een zonnige namiddag. En ook een zeer zachte namiddag, met 18 graden aan zee en 20 of 21 graden in het binnenland", zei Bram Verbruggen op Radio2.

Vannacht wordt het 13 graden in het binnenland en 11 graden aan de kust. "En dan krijgen we zaterdag een heel mooie lentedag, met enkel wat hoge wolkenvelden. De zon kan daar doorheen komen. Een zonnige dag dus, met temperaturen tot 23 graden zelfs."

Daarna zal het weer uit een ander vaatje tappen. "Zondag halen we nog 16 of 17 graden, maar krijgen we wel al wolken over ons heen. Misschien valt er tegen de avond lokaal een bui. Het wordt een overgangsdag - een overgang naar minder mooi weer voor zowat de rest van volgende week."

"Vanaf maandag krijgen we veel buien en veel wind. Die buien worden echte voorjaarsbuien; daar kan ook wat korrelhagel bij zitten. En een donderslag is ook niet uitgesloten", voorspelt Verbruggen nog.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp