Jill Peeters voorspelt lenteweer: "Temperaturen gaan helemaal door het dak"

door: STS
Jill Peeters
Afbeelding bron: Photonews

Weervrouw Jill Peeters voorspelt lenteachtig weer voor tijdens de krokusvakantie. We krijgen zeer zachte temperaturen voor de tijd van het jaar.

Zaterdag nam de bewolking in de voormiddag toe, en tijdens de namiddag kwam er regen opzetten. "Intussen is het allesbehalve koud. De temperaturen komen vandaag uit op 13 graden", zei Jill Peeters op VTM.

"In de loop van de avond gaat het uiteindelijk overal beginnen te regenen. Dat doet het ook nog een poosje tijdens de nacht. En tegen zondagochtend zal de meeste regen weggetrokken zijn. Met al die wolken gaat het niet eens zo hard afkoelen. De minima komen uit op 7 graden."

Zondag wordt het 10 graden en krijgen we wisselvallig weer voorgeschoteld. "De vroege vogels zullen nog wat regen horen of zien vallen. Maar die trekt uiteindelijk weg en dan krijgen we een poos droog weer, maar wel zwaarbewolkt. In de loop van de late namiddag krijgen we opnieuw een reeks buien vanuit het westen."

Krokusvakantie

Peeters blikte alvast vooruit naar volgende week, wanneer het krokusvakantie is: "Woensdag en zeker donderdag krijgen we volop warme lucht vanuit het zuiden en gaan de temperaturen weer helemaal door het dak."

Donderdag zou het zelfs 15 graden worden. "Qua temperaturen is het eigenlijk meer een gemiddelde paasvakantie dan een krokusvakantie. Deze temperaturen horen thuis in de lente, niet in de winter."