Jacotte Brokken ziet beterschap: "17 graden, dat wordt een dag om naar uit te kijken!"

door: STS
Jacotte Brokken
Afbeelding bron: Photonews

Na regen komt zonneschijn, luidt het gezegde, en dat is precies wat weervrouw Jacotte Brokken op de weerkaarten ziet. Eerst enkele dagen met regen, maar later in de week volgt er een topdag.

Zondag konden we qua temperaturen niet klagen. Het bleef behoorlijk zacht, met 11 graden in het binnenland, 10 graden aan de kust en 14 graden in het oosten. "Dat kan lokaal zelfs 15 graden worden, dat is echt wel heel zacht", zei Jacotte Brokken op VRT 1.

Vannacht komen de minimumtemperaturen uit op 6 à 7 graden in het binnenland en 8 graden aan zee. Er gaat een regenzone over het land trekken. "Er gaan nog wat meer regen vallen, en die zal dan wel voor het hele land zijn."

Maandag wordt het 11 graden. Het belooft een natte dag te worden. "Met lokaal kans op veel neerslag. De zon heeft de voorbije dagen overuren gedraaid, dus die is toe aan een beetje rust. En dat betekent dat wij de komende dagen vooral toe zijn aan zwaarbewolkt weer. Met af en toe ook wat regen erbij. De wind waait matig, vandaar dat er ook een CO-alarm geldt. Dus let daar goed mee op."

Brokken blikte ook al wat verder vooruit. "Donderdag wordt onze beste dag van de week. 17 graden verwachten we dan. Dat is echt wel zéér zacht voor de tijd van het jaar. Het ziet er ook een redelijk droge dag uit, met opklaringen. Dus dat wordt uitkijken naar donderdag."