David Dehenauw ziet de buien verdwijnen: "Vanaf dan enkele dagen droog weer"

door: STS
David Dehenauw
Afbeelding bron: Photonews

Weerman David Dehenauw ziet beterschap op de weerkaarten. Er zit een droog intermezzo aan te komen.

Zaterdag kwamen de temperaturen uit op 9 graden in het binnenland en 8 graden aan de kust. Dat is heel wat frisser dan de voorbije dagen, toen we nog temperaturen tot 18 graden kregen. "Het bleef wisselvallig, met zon en ook soms buien. Buien van korrelhagel, of plaatselijk ook met onweer erbij", zei David Dehenauw op VTM.

De komende nacht wordt het 4 graden in Vlaanderen, in de Ardennen daalt het kwik tot rond het vriespunt. "Ook vanavond en vannacht zijn er nog buien van korrelhagel, en sneeuwbuien in de Ardennen. Tegen zondagochtend kan er in de Hoge Venen een laagje sneeuw liggen."

Zondag wisselen perioden met zonneschijn en buien elkaar af, bij temperaturen van 9 à 10 graden en windkracht vier tot zes, met aan zee rukwinden tot 70 km/u. "Er is plaatselijk kans op een donderslag en opnieuw winterse neerslag in de Ardennen. In Vlaanderen kunnen de buien nog altijd met hagel of korrelhagel gepaard gaan."

Begin volgende week zouden we het een paar dagen droog moeten houden. Dat zal op maandag en dinsdag het geval zijn. Daarna volgen weer buien.